Tartalomhoz ugrás
Ének Felvétel
Ha kész anyagot szeretnél?
Lehetőség van egyszerre egy fő ének vagy rap felvételére. A felvételek Rode NT1 stúdiómikrofonnal és Focusrite TrakMaster Pro analóg előfokkal, eq-val és compressoral történik. A feléneklés díja tartalmazza a keverést és a masteringet is.
Feléneklés egy fő

Lehetsz kezdő vagy profi minden esetben arra törekszünk, hogy kihozzuk belőled a maximumot. Mindig hagyunk elég időt, annyiszor próbálkozhatsz amennyiszer csak szükséges.

10 000 Ft
Feléneklés több fő
Gyertek el a pároddal és énekeljétek fel a kedvenc számotokat. Sőt jöhettek többen is akár baráti kör vagy kollégák. Viszont mindenkinek külön-külön kell felénekelni, mert egyszerre csak egy embert tudok felvenni. Az ár plusz személyenként értendő!

5 000 Ft
Énekhang retusálás
Az alapárban benne van az énekhang effektezése, keverése, de lehetőség van a minden egyes énekhangnál külön kiigazítani a ritmikát és egy speciális programmal helyretenni a hamis hangokat. Ám ennek is vannak határai, a nagyon hamis hangokon hallatszódik, hogy korrigálva van!

10 000 Ft
Részletes Leírás Kezdőknek
Hogyan is működik ez lépésről lépésre?

 • Találd ki, hogy melyik dalt / dalokat szeretnéd felénekelni!
 • Hívj fel, vagy írj egy e-mailt!
 • Megnézem, hogy elkészíthető-e a kiválasztott dal
 • Egyeztetünk időpontot.
 • Feléneklés a stúdióban.
 • Keverés utómunka.
 1. Ha kitaláltad, hogy melyik dalt szeretnéd elénekelni hívj fel, vagy írj egy e-mailt!  Nézd meg, hogy  ki tudod-e énekelni a legmélyebb és legmagasabb hangokat is. Ha a magas hangok nem jönnek ki feljebb rakjuk az alapot ha a mély hangok akkor lejjebb.
 2. A főoldalon meg tudod nézni, hogy megvan-e a kiválasztott dalnak a zenei alapja. Több tízezer zenei alap áll a rendelkezésemre! A kezdő alapok egy Yamaha Tyros 4 workstation-ról a haladó Cubase software-ről szólnak, igen jó minőségűek. Ha egyedi személyre szabott hangszerelést szeretnél az is megoldható, erről az alapok menüpontban többet megtudhatsz. Ha szeretnél az általam elkészített zenei alapra gyakorolni akkor elküldöm neked mp3-ban! Itt a stúdióban már  erre a zenei alapra kell énekelned  (az eredeti számra nem lehet ráénekelni!).
 3. Ezt követően egyeztetünk időpontot, amikor megtörténik a feléneklés. Nem kell fejből tudnod a dalt mert nyomtatok neked szöveget vagy kirakom TV-re. A feléneklés daltól függően 1-3 órát vesz igénybe. A feléneklést követően az ének effektezése és keverése következik, ha professzionális retust szeretnél az több órát vesz igénybe. Ezután következik a dal keverése,
 4. Ha csak az alapdolgokat kéred akkor pár órán belül a kész zenei anyaggal távozhatsz. Ha énekhang-retusálást is kérsz akkor letöltő linket küldök ha kész vagyok.
 5. Nem mindenkinek sikerülhet felénekelni a kiválasztott dalt. Ennek több oka lehet pl.: a rossz  ritmusérzék miatt nem tudja a zenei alapot követni vagy annyira hamisan énekel, hogy nem lehet programokkal  sem korrigálni. Minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy a lehetőségeinkhez képest minél jobb végeredmény születhessen.
Hogyan készüljek a stúdióba?
Tippek és tanácsok


1. Találd meg a megfelelő hangnemet!
A mélyebb hangok jönnek ki nehezebben akkor a dalt lejjebb kell transzponálni, ha a magas hangok nem jönnek ki akkor feljebb kel transzponálni az alapot. Emellett az is fontos, hogy jól szóljon az énekhang, keressük meg mindig a lehető legjobb hangmagasságú pozíciót, ahol a legjobb hangzást érhetjük el. Ezt a lépést célszerű a zenei alap elkészítése előtt megcsinálni.

2. Gyakorolj sokat!

Minél lelkiismeretesebben gyakorolsz otthon annál jobb lesz a végeredmény a stúdióban. Addig vesszük az éneket amíg szükséges, nem sietünk, viszont ha itt gyakorlod ki a dalt akkor garantáltan nem hoztad ki magadból a maximumot.

3. Hallgasd vissza magad!

Szinte minden énekes, még a legjobb adottságokkal rendelkező is, aki először hallja vissza magát meglepődik, rossznak titulálja saját hangját. Ez abból adódik, hogy jóformán csak belülről hallja és ismeri megszólalását. Egy visszajátszás így szokatlan érzéseket generálhat, hiányzik a mélyebb tónus, a megszokotthoz viszonyítva erőtlenebb, vékonyabb hangszínt érzékelünk. A jó hír, hogy egy ilyen tapasztalat után nem kell búcsút mondani énekesi karrierünknek, egy hét alatt akár már teljesen hozzászokunk külső füllel is, ehhez tökéletesen megfelel egy mobiltelefon mikrofon funkció használata.
Nagyon gyakori, hogy csak zengető (reverb) használata mellett mer az illető igazán énekelni, így elmosódnak a részletek, sokkal impresszívebbnek tűnhet a visszakapott hang. Kényelmesebb így énekelni, de stúdió hangzás esetén felejtsük el a szuttyogó ének sávot. Muszáj kiküszöbölni a hibákat, precízebben intonálni. Ha szárazon vesszük fel az éneket akkor az énekes kénytelen precízen intonálni és hozni a ritmikát, a nagy arányú reverb alkalmazása pont az ellenkezőjéhez vezet.

4. Énekelj be a stúdiózás előtt!

Indulás előtt érdemes beénekelni, bemelegíteni a hangszálakat. Jellemzően délelőtt rosszabbul teljesít egy énekes mint délután, este felé. Ezen kívül figyeljünk arra is, hogy ne maradjanak otthon a segítséget nyújtó eszközök, például: szöveg, akkordok, otthoni felvételek stb..

5. Figyelj a zajokra!

Gyakran megfigyelhető, hogy egy énekes vagy hangszeren játszó személy felvétel közben apró lépéseket tesz a mikrofon körül, ritmusra dobol a lábával, esetleg óriási igyekezettel próbál levegőhöz jutni. Ez egy természetes reakció, amit az előadásmóddal való azonosulás és az emóciók kovácsolnak. Érdemes viszont ezekre az apró zajokra figyelni, illetve tudatosítani, lehetőség szerint kiszűrni gyakorlás közben, megtartva egy egészséges egyensúlyt, ami tartalmazza a kívánt emóciókat, de még is visszahallgatva a rögzített sávot egyáltalán nem zavaró.


6. Némítsd le a mobiltelefonodat!

E művelet elmulasztásával törvényszerűen a legjobb sávok rögzítése során fog megcsörreni. 🙂Vissza a tartalomhoz